Ba-Log

"VIP paneel toepassingen voor Bouw & Transport"

Geconditioneerd transport

De vraag naar (passief)geconditioneerd transport blijft toenemen. Dat zal voor niemand een verrassing zijn. Maar dat daarbij niet automatisch schaalvoordeel behaald wordt, is minder bekend. Kosten worden namelijk door hogere energieprijzen en allerhande milieu problematiek behoorlijk opgevoerd. En daarmee komen winstmarges behoorlijk onder druk. BA-LOG zoekt als producent van geconditioneerd transport producten naar oplossingen die u helpen het voordeel te behouden. Door bijvoorbeeld isolatie zo goed te maken dat bijkoelen gedurende transport overbodig wordt. Dit betekend minder C02/Stikstof emissie, en dus minder belasting van het milieu. Ook door andere speerpunt van BA-LOG producten, het gewicht. Door onze duurzame lichtgewicht materialen bespaart u op transportgewicht en dus kosten. We heten u dan ook van harte welkom om onze oplossingen te verkennen. Nu op onze site, en wellicht binnenkort tijdens een persoonlijke ontmoeting. BA-LOG VIP Panelen uitgebreid door TNO getest & getoetst, hebben een CE/European Technical Approval. In opdracht van BA-LOG heeft TNO een isolatiewaarde test gedaan met de VIP Panelen uit het BA-LOG gamma. De resultaten liegen er niet om: λ 0.0042! Deze waarde is vastgesteld door middel van een ISO 8301 en ISO 8302 test . Een door TNO gehanteerde methode die vele malen nauwkeuriger is dan de alom gebruikte Hotbox test. De gemeten waarde toont aan dat VIP Panelen een betere isolatiewaarde kent dan welk alternatief dan ook. Iets wat uit onderstaand Lambda waarde schema direct duidelijk wordt :

Polystyreenschuim geëxpandeerd (EPS) 0,035
Polystyreenschuim geëxtrudeerd (XPS) 0,027
Polyurethaan (PUR) 0,026-0,035
Polyisocyanuraatschuim (PIR) 0,026-0,035
Polyvinylchlorideschuin (PVC-schuim) 0,035
Resolschuim 0,015-0,018

BA-LOG produceert -op basis van hoogwaardige isolerende panelen- speciale producten voor de geconditioneerd transport - en bouw markt. Onze producten zijn ontwikkeld en geperfectioneerd in samenwerking met de ESA (European Space Association). De combinatie van nieuwe materialen en space-tech engineering heeft geresulteerd in een voor de markt unieke productlijn: bijzonder duurzaam, lichtgewicht en met ongekend hoge isolatie waarden. BA-LOG unieke isolatiemateriaal is onder andere terug te vinden in palletcontainers, scheidingswanden (vrachtcompartimenten) en speciale isolerende thermo casings voor de farmaceutische industrie. Naast onze standaard producten biedt onze isolatietechniek ook legio toepassingen voor traileropbouw, en lucht- en zeevaart toepassingen. Hiervoor werkt BA-LOG samen met een aantal preferred partners.

De extreme isolatiewaarden van BA-LOG geconditioneerd transport producten maken vers- en vriestransport zonder actieve bijkoeling of gebruik van cooling agents mogelijk. Een voordeel dat niet alleen bijzonder kostenvriendelijk voor u uitpakt, maar ook een directe bijdrage levert aan een beter milieu. Met name dit laatste wordt gezien nieuwe EU regulering en wetgeving steeds belangrijker. Alle BA-LOG producten geven een concrete invulling aan duurzaam transporteren en passen binnen een 'green supply chain' propositie. Iets waar veel logistieke dienstverleners zich tegenwoordig aan committeren. En niet onterecht; steeds meer opdrachtgevers werken vanuit MVO bepalingen die niet duurzame dienstverleners of toeleveranciers uitsluiten. De BA-LOG dienstverlening gaat verder dan het leveren van logistieke transport middelen en /of uit licenceren van ons product voor specifieke toepassingen. Zo biedt BA-LOG ook allerhande deskresearch diensten. Bijvoorbeeld voor het berekenen van CO2 footprint- reductie scenario’s of ecotaks & subsidie tarieven.
.


VERGELIJKING VOLUME

  • comparison